This course will present a collection of teaching modules that are designed and used collaboratively by HSWT (TAP) and partner universities in Africa. These training modules provide self-learning materials that can be used in entrepreneurship or food technology lectures as well as in courses offered by the universities' incubation centers.

These modules will be organized as mini modules that build up into larger topical units along a guiding structure that clusters topics into

  1. Entrepreneurship
  2. Food Business
  3. Business Planning
  4. Food Science & Technology
The objective is to provide a wide variety of modular training materials that can be used interchangeably. Focus is placed on content that is created locally and provides content that is relevant to African actors.

Dieser Kurs soll ein Testkurs für zukünfige Seminare im Bereich Food Processing and Technology sein.

Es werden Materialien und Lehreinheiten zur Verfügung gestellt.

Studierende buchen einen Termin und erhalten über Zoom eine individuelle Beratung, welche Stipendeinmöglichkeiten für sie in Frage kommen.

Die Zugangsdaten für das Zoom - Meeting werden nach einer Anmeldung per Mail zugeschickt.

Sie möchten ein oder zwei Semester im Ausland studieren oder im Rahmen eines Praktikums oder Ihrer Abschlussarbeit eine neue Kultur kennen lernen, Ihre Fachkenntnisse ausbauen oder Ihre Fremdsprachenkenntnisse vertiefen?

Das Team des International Office unterstützt Sie bei der Planung und Umsetzung mit vielen Tipps und gibt Informationen zu Fördermöglichkeiten.